ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ - Γκρέκα
ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

800 γρ. ψίχα τομάτας Popla Γκρέκα 

50 +20 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη

2 φέτες ψωμί σίκαλης

Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

1. Σοτάρετε κρεμμύδι & σκόρδο:

Σε μεσαία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση και όταν έχει ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτετε τη τομάτα Polpa:

Προσθέτετε την Polpa τομάτας Γκρέκα, που επειδή είναι τόσο πηχτή, χωρίς φλούδες και σπόρια, θέλει ελάχιστα λεπτά βράσιμο και δεν χρειάζεται ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και σε 5’ είστε έτοιμοι για το τελικό στάδιο.

3. Ολοκληρώνετε με το ψωμί και την πολτοποίηση:

Προσθέτετε το ψωμί κομμένο με το χέρι σε μπουκίτσες, το αφήνετε για λίγο στη σούπα να μουσκέψει καλά, ανακατώνοντας και σβήνετε το μάτι. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείτε όλα τα υλικά μέχρι η σούπα να είναι σχεδόν βελούδινη. Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτετε λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη - Cucina Caruso