ΣΤΙΦΑΔΟ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι
1/2 φλ. τσαγιού τριφτή τομάτα ΓΚΡΕΚΑ
2 πιπεριές μακρόστενες
1 φλ. ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Ξύδι βαλσάμικο
Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
5 ξυλάκια μπαχάρια
5 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια

Ετοιμάζουμε τη χύτρα ταχύτητας και ρίχνουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την τριφτή τομάτα ΓΚΡΕΚΑ.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ, το βαλσάμικο, τα μπαχαρικά, το κρασί, ένα ποτήρι νερό και αφού πάρουν βράση προσθέτουμε το κρέας.

Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει για 35 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα προσεκτικά και εξακολουθούμε να βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, με πατάτες τηγανητές ή σκέτο.