ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
2 κουταλιές τοματοπολτός Γκρέκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να καραμελωσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον τοματοπολτό Γκρέκα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δυναμώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά ,τον διαλύουμε και τον αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει.

Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε, τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα και το νερό.

Ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στα ζυμαρικά μας ρίχνουμε προαιρετικά τυρί της αρεσκείας μας.


Καλή Όρεξη!