ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

½ κιλό αρακάς
3 καρότα χοντροκομμένα
3 πατάτες χοντροκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτ. σούπας πολτός τομάτας ΓΚΡΕΚΑ
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε και τον πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ , με ένα φλιτζανάκι νερό.

Τέλος, ρίχνουμε νερό, όσο χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά.

Βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα καρότα και οι πατάτες,

Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.