ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ - Γκρέκα
ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

300 γρ. λουκάνικο

3 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες στα 4

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στα 4

1 καυτερή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια

70 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

150 γρ.  ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

20  ml. ξίδι λευκό

⅓ κ.γ. μπούκοβο καυτερό

1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Προετοιμάζετε τα υλικά:

Κόβετε τα κεφάλια απ’ τις πιπεριές και τα πετάτε μαζί με τους σπόρους. Τις πιπεριές κέρατο και Φλωρίνης τις κόβετε στα 4 κομμάτια κατά μήκος. Την καυτερή πιπεριά την κόβετε σε μικρά κομμάτια όπως και το σκόρδο για να μοιραστούν μέσα στο φαγητό. Τέλος, κόβετε το λουκάνικο σε ροδέλες.

Σοτάρετε μπούκοβο και πιπεριές:

Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει σε σχετικά δυνατή ένταση προσθέτετε τα δυο μπούκοβα, να βγάλουν αρώματα στο λάδι και αμέσως μετά όλες τις πιπεριές και το σκόρδο. Τις γυρνάτε κάθε τόσο να αρχίσουν να μαραίνονται ελαφρά σε περίπου 10-12 λεπτά.

Προσθέτετε τα λουκάνικα:

Όταν οι πιπεριές έχουν κάπως μαραθεί τις ωθείτε στην άκρη του τηγανιού και προσθέτετε το κομμένο λουκάνικο να πάρει χρώμα. Στα 5’ γυρνάτε τις ροδέλες λουκάνικου απ’ την άλλη.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά:

Στα 10’ απ’ την ώρα που έχει μπει το λουκάνικο, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο τηγάνι, και τα αφήνετε να μειώσουν τα υγρά που έχουν βγει απ’ τα λαχανικά. Το σπετζοφάι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 10’ -12’ ακόμη λεπτά,  από τότε που προσθέσατε τα υπόλοιπα υλικά.Καλή σας απόλαυση!Η συνταγή είναι από τον  Δημήτρη Παπαζυμούρη - Cucina Caruso