250 γρ. σπαγγέτι
450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
1 αυγό
1 κ.γ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα:
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 στικ κανέλα
1 κ.γ. μπούκοβο
1/3 κ.γ. τσίλι
300 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα
αλάτι
πιπέρι
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας και βράζουμε για 8 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε το κιμά, το σπανάκι, το αυγό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Όταν τα κεφτεδάκια έχουν μαγειρευτεί, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο