Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΚΡΕΚΑ

Φτιαγμένη από 100% καλοκαιρινές τομάτες της Μακεδονικής Γης, η τομάτα Γκρέκα συμπυκνώνει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του εύφορου Κάμπου Σερρών.

Ο καμπος μας

Κάθε κύκλος παραγωγής της τομάτας Γκρέκα ξεκινά με την προετοιμασία, τη φύτευση και την καλλιέργεια στον κάμπο Σερρών, τον τρίτο μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδας!

Το μικρόκλιμα της περιοχής και η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους επιτρέπει το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικής ποιότητας, γευστικό, αρωματικό και μοναδικό.

Ο ποταμός Στρυμόνας διασφαλίζει την επαρκή ύδρευση της περιοχής, γεγονός που κάνει τον κάμπο τόσο εύφορο.

Κάθε χρόνο επιλέγουμε τις κατάλληλες ποικιλίες τομάτας ανάλογα με τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε και τις δυνατότητες του τόπου μας.


Οι ανθρωποι μας

Οι άνθρωποι της Γκρέκα είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν το προϊόν τόσο μοναδικό. Χωρίς τη δική τους τεχνογνωσία, αγάπη, πείρα, έγνοια και φροντίδα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο! Ο γεωπόνος μας Αθανάσιος Κόνιαρης φροντίζει καθημερινά την επίβλεψη της παραγωγής.

Ο διευθυντής παραγωγής Ζήσης Βαβαλίδης και όλη η ομάδα μας λειτουργούν σαν μία οικογένεια συνεχώς σκυμμένη πάνω από την καλλιέργεια.

Η αδιάκοπη συνέπεια και αφοσίωση, διασφαλίζουν ότι η πιο αυθεντική γεύση τομάτας φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι, νοστιμίζοντας κάθε αγαπημένο φαγητό.

Οι ανθρωποι μας

Οι άνθρωποι της Γκρέκα λειτουργούν σαν οικογένεια και είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν το προϊόν τόσο μοναδικό. Χωρίς τη δική τους τεχνογνωσία, αγάπη, πείρα, έγνοια και φροντίδα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Εργάζονται με συνέπεια και αφοσίωση, διασφαλίζοντας ότι η πιο αυθεντική γεύση τομάτας φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι, νοστιμίζοντας κάθε αγαπημένο φαγητό.


1

Προετοιμασια

Το ταξίδι της τομάτας Γκρέκα ξεκινά με την επιλογή και προετοιμασία του αγρού.

Από πολύ νωρίς το χειμώνα οι αγρότες σε συνεργασία με τη γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου επιλέγουν τα κατάλληλα χωράφια τα οποία θα καλλιεργηθούν και σε συνδυασμό με τον επιλεγμένο σπόρο και φυτά τομάτας θα αποφέρουν το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα στα προϊόντα της τομάτας Γκρέκα.

Με όργωμα, φρεζάρισμα και λίπανση, οι άνθρωποι της Γκρέκα προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα σοδειά.

2

Επιλογη

Η γεωπονική υπηρεσία μας επιλέγει την ποικιλία αναλογιζόμενη τη μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής για να έχουμε το άριστο αποτέλεσμα.

Επιλέγονται μόνο πιστοποιημένοι σπόροι, μη γενετικά τροποποιημένοι

Κάθε τομάτα διαφέρει σε μέγεθος, υφή και γεύση. Η Γκρέκα όμως, παράγει κάθε χρόνο τους πιο σαρκώδεις και γευστικούς καρπούς.

3

Φυτευση

Τα σπορόφυτα τομάτας φυτεύονται με όλες τις προδιαγραφές που ευνοούν την ομαλή ανάπτυξή τους. Πάντα με την κατάλληλη υποστήριξη των γεωπόνων και των παραγωγών της οικογένειας Γκρέκα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τήρηση των κατάλληλων αποστάσεων φύτευσης, λαμβάνοντας υπόψιν την ποικιλία και το έδαφος.

Η φύτευση ξεκινάει από πολύ νωρίς στα χωράφια του κάμπου Σερρών και τελειώνει με τη δύση του ηλίου.

4

Φροντιδα

Η καλλιεργητική φροντίδα περιλαμβάνει λίπανση με θρεπτικά διαλύματα και πότισμα με στάγδην άρδευση. Παράλληλα, η γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου προσφέρει συνεχή επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη.

Οι άνθρωποι της Γκρέκα πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση όλα όσα χρειάζονται για να φτάνει στο τραπέζι σας η πιο λαχταριστή τομάτα.

5

Ωριμανση

Οι τομάτες μεγαλώνουν και ωριμάζουν, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό βαθύ, κόκκινο χρώμα τους το οποίο σηματοδοτεί την ώρα της συγκομιδής. Ώριμη τομάτα είναι αυτή στην οποία η σάρκα παραμένει ακόμη σκληρή, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων και χαμηλή οξύτητα.

Η μορφολογία και το μικροκλίμα του Κάμπου Σερρών ευνοούν την ωρίμανση της τομάτας, κάνοντάς τη ζουμερή και γευστική, ιδανική για όλα τα αγαπημένα κοκκινιστά πιάτα.

6

Συγκομιδη

Πριν τη μεθωρίμανση, οι καρποί περισυλλέγονται. Η εκπαίδευση και η πολυετής εμπειρία των ανθρώπων της Γκρέκα δεν αφήνει περιθώριο λάθους στη συγκομιδή των καλύτερων μόνο τοματών.

Η συγκομιδή της τομάτας στον κάμπο Σερρών αρχίζει τον Αύγουστο, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται περίπου στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

7

Επεξεργασια

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγκομιδή, οι τομάτες κατευθύνονται προς το εργοστάσιό μας. Πλένονται και απομακρύνονται όλοι οι ακατάλληλοι καρποί. Έπειτα οδηγούνται στις γραμμές παραγωγής.

Μέλημα της βιομηχανίας είναι να μην παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συγκομιδή μέχρι τη μεταποίηση.

8

Συσκευασια

Η τομάτα πρέπει να μεταποιηθεί εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή της. Αυτό βοηθάει πολύ στο να διατηρηθεί η γεύση, το άρωμα, το χρώμα και η υφή προϊόντων.

Η κατάλληλη για επεξεργασία τομάτα, παίρνει την τελική της μορφή, αυτή των αγαπημένων προϊόντων Γκρέκα, που κάνουν κάθε φαγητό σας τόσο λαχταριστό!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ

Το τέλος του καλοκαιριού για εμάς σημάνει την αρχή της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων τομάτας Γκρέκα, με την συγκομιδή των καρπών. Η μαγική στιγμή της σοδειάς μας!

Φροντίζουμε να υπάρξει ο ελάχιστος δυνατός χρόνος από τη στιγμή που θα κοπεί η τομάτα από το φυτό μέχρι να καταλήξει στην τελική συσκευασία ώστε να διατηρηθούν η φρεσκάδα και τα αρώματα και να μην υπάρξει αλλοίωση στον καρπό.

Για την υψηλή ποιότητα και νοστιμιά των προϊόντων γίνεται αυστηρή διαλογή στις διάφορες φάσεις της επεξεργασίας στο εργοστάσιο, ενώ το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό πραγματοποιεί συνεχείς μετρήσεις στην παραγωγή.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣΨιλοκομμενες Τοματες
Δροσερές και εκλεκτές!
Πολτος Τοματας
Διπλή Συμπύκνωση, διπλή νοστιμια!
Τριφτη Τοματα
Ζουμερή και ακαταμάχητη!
Ελαφρα Συμπυκνωμενος Χυμος Τοματας
Η βάση για τέλειες σάλτσες!
Πολτος Τοματας
Διπλή Συμπύκνωση, διπλή νοστιμιά!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Πώς εξασφαλίζεται το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα;
Η επιλογή των χωραφιών, τα φυτά που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή επίβλεψη των παραγωγών και της γεωπονικής ομάδας του εργοστασίου, εξασφαλίζουν το ποιοτικά καλύτερο αποτέλεσμα.
Πώς γίνεται η επιλογή του σπόρου;
Η επιλογή του πολλαπλασιαστικού υλικού, δηλαδή του σπόρου, είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, σε συνεργασία με γεωπόνους για τη διασφάλιση του πιο άρτιου αποτελέσματος.
Πώς χειρίζονται οι άνθρωποί μας στο εργοστάσιο την τομάτα Γκρέκα;
Όλοι οι χειρισμοί της τομάτας στο εργοστάσιο γίνονται με αυστηρά κριτήρια. Εκτός από την εκπαίδευση όμως δίδεται μια οδηγία στους εργαζομένους που δεν αποτυγχάνει ποτέ: να κρίνουν το προϊόν που βλέπουν μπροστά τους σαν να πρόκειται να το αγοράσουν και να το μαγειρέψουν οι ίδιοι. Την ώρα της δουλειάς δηλαδή να βλέπουν το προϊόν ως καταναλωτές, απορρίπτοντας κάτι που οι ίδιοι δε θα αγόραζαν.
Πώς ξέρουμε ότι έφτασε η στιγμή της συγκομιδής;
Όταν ο καρπός φθάσει στο βαθύ κόκκινο χρώμα και πριν ξεκινήσει η μεθωρίμασνη, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμος προς συγκομιδή. Η γεύση είναι γλυκιά έως ελαφρώς υπόξινη ενώ ο καρπός παραμένει σκληρός εξωτερικά.
Πόσο καιρό πριν τη φύτευση ξεκινά η προετοιμασία;
Η προετοιμασία ξεκινάει πολύ πριν τη φύτευση. Αρχικά, η τεχνογνωσία των ειδικών μάς καθοδηγεί στην επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας ντομάτας, πάντα με βάση τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε. Στη συνέχεια, το έμπειρο προσωπικό μας προετοιμάζει τον αγρό μέσω οργώματος, φρεζαρίσματος και λίπανσης, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί τον σπόρο της τομάτας.
Πότε ξεκινάει η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας;
Η καλλιέργεια ξεκινάει τον χειμώνα με την άροση του αγρού και ολοκληρώνεται την άνοιξη με τη διαμόρφωση του εδάφους, το οποίο προετοιμάζεται για τη φύτευση της βιομηχανικής τομάτας.
×
1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Παραγωγή Τομάτας Γκρέκα - Γκρέκα